Kun olet sysipaska pääministeri, niin potkaise työtöntä!

Aktiivimalli on hallituksen törkein päätös. Sen jälkeen kun Juha Sipila on Petteri Orpon ja Sampo Terhon kanssa surkeasti epäonnistunut luomaan työpaikkoja, potkaisee hän kostoksi työttömiä, jotka eivät ole tilanteeseen syypäitä. Aktiivimalli ei luo yhtään työpaikkaa, se ei paranna ihmisten mahdollisuuksia saada työpaikkaa, se ei helpota tulevaa taistoa kelan tarviharkintojen kanssa kun palkkaa saadaankin pari euroa yli 300 € vapaan tulon rajan.

Kaikkein kovimmin aktiivimalli iskee maaseudulla ja haja-asutusalueilla, joilla on käytännössä mahdotonta löytää sellaista pätkätyötä, joka vastaisi aktiviimallissa luonnosteltua minimiä 18 tunnin työpätkästä kolmen kuukauden tarkastelujaksolla. Näillä alueilla myös mahdollisuus hakeutua työvoimapoliittiseen koulutukseen on hyvin heikko. Jos uudistus kannustaa lisäämään kuntouttavan työn osuutta, syö tämä ilmaisen työvoiman lisääntyvä tarjonta loputkin työllistymisen mahdollisuudet alueen työttömiltä.

Käytännössä tämä päätös tulee edelleen laskemaan keskustan kannatusta, mutta hyödyttää mukavasti kokoomusta, jonka kannattajat ovat aina pitäneet työttömän potkaisemista reippaan innovatiivisena uudistamisena.


Koko tämä uudistus olisi voitu välttää helpottamalla pätkätöiden ja kelan tukien yhteensovittamista niin, että pätkätöiden vastaanottamista olisi helpotettu. Tähän ei kuitenkaan haluttu lähteä, koska ilmeisesti pelättiin jonkun työttömän jossain joskus mahdollisesti ehkä saavan 5,60 € enemmän tukea kuin hänelle olisi oikeasti kuulunut. Toki tämän pelottavan mahdollisuuden 100 prosenttiseksi torjumiseksi kannatti mieluumin ennaltaehkäisevästi rankaista kaikkia satojatuhansia työttömiä. Hallituksemme mielestä tämä lienee sitä paljon puhuttua arvojohtajuutta.

Tämän tekstin liitteeksi sopii vain yksi laulu.
Kiitos Irwin tästä ja hallitus haistakoon paskan.


Kommentit

Suositut tekstit